RECEPT BANANENBROOD

Dit overheerlijke bananenbrood heeft een beetje de structuur van cake. Echter de ingrediënten maken hem veel gezonder! Het perfecte tussendoortje als je kind uit school komt. Even samen tot rust komen en de dag doorspreken. Een heel goed alternatief voor zoetigheden die vaak worden gegeten, juist na een drukke schooldag. Of gezellig samen met je kind maken op een vrije middag, het is zo klaar!  En grote mensen vinden het ook heel lekker! Hier de lijst met wat je nodig hebt:

3 rijpe bananen

50 gram dadels, zonder pit

3 eieren

75 gram amandelmeel

75 gram boekweitmeel of speltmeel

2 theelepels bakpoeder

snufje zout

60 gram grofgehakte hazelnoten

Zo maak je het brood: verwarm de oven op 175 graden. Doe de ontpitte dadels en de bananen in de keukenmachine of blender en mix tot een glad mengsel. Klop in een kom de eieren met zout luchtig, ongeveer 2 minuten. Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel. Spatel ook het amandelmeel, boekweit- of speltmeel en bakpoeder erdoor. Goed doorroeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Op het laatst de hazelnoten erdoor scheppen. Vet een cakevorm in of doe het bekleden met bakpapier. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin. Even met een prikker erin steken om te controleren of het gaar is. Als het te snel gaat, kun je het afdekken met aluminiumfolie. Het brood even laten afkoelen voor je het uit de vorm haalt.  Smakelijk snacken!!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie