Hoe werkt afvallen eigenlijk??

De meeste mensen gaan ervan uit dat afslanken betekent: ik ga MINDER ETEN en/of MEER BEWEGEN. En dan word je slank, dus voel je je mooier en beter.

Maar eigenlijk zit het net een beetje anders. Als je overgewicht hebt, kun je ervan uitgaan dat er iets uit balans is geraakt. Misschien krijg je teveel brandstof binnen, is je hormoonsysteem ontregeld geraakt (bijvoorbeeld door teveel stress, te weinig slaap of slecht eten) of draait je “motor” niet meer goed. Of nog weer iets anders, of verschillende dingen tegelijk.In ieder geval is het niet de bedoeling van je lichaam geweest om moe of sloom te worden, of allemaal extra kilo’s mee te sjouwen. Er is iets misgegaan.

Wat je dus te doen staat, is de balans HERSTELLEN. En inderdaad: dat kan betekenen dat je meer gezonde dingen moet eten, zodat je lichaam de ontbrekende voedingsstoffen binnenkrijgt en jij minder honger krijgt. Of dat je meer moet bewegen, zodat je hoofd een beetje rust krijgt en je motor weer gaat draaien. Maar er kunnen ook andere dingen spelen. Of je nu je werk SAAI vindt, te laat naar bed gaat, niet weet hoe je NEE moet zeggen tegen dingen die je niet wilt…al die dingen dragen bij aan ONBALANS.

Zodra je de balans begint te herstellen, krijg je de ene BELONING na de andere. Dingen worden LEUKER! Je krijgt meert ENERGIE, mensen vinden je AANTREKKELIJKER (en niet alleen uiterlijk!) Je krijgt meer ZELFVERTROUWEN. Je verliest overtollig vet, terwijl je lichaam mooiere vormen krijgt.

Het is dus niet: door afslanken komt de balans terug. Maar omgekeerd: ALS JE DE BALANS HERSTELT, ZUL JE AFVALLEN. Dat is een hele klus. Schaam je niet als het een keer mislukt is, of al heel vaak. Pak vandaag een verbeterpunt op dat voor jou HAALBAAR is en bouw stap voor stap aan je nieuwe balans. Het voordeel is, dat je dan niet in september, januari of april weer aan een nieuw dieet hoeft te beginnen dat ook weer mislukt. Je bouwt almaar verder aan je GEZONDE LICHAAM en aan een mooi leven! Je bent van harte welkom in de praktijk. Groetjes, Ingrid Hermans

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie