Ervaring van een vrouw, 52 jaar.

“Kon niet geloven hoe zeer mijn lijf me in de steek liet. Na mijn scheiding zat ik in de overgang.  Ik had wel signalen maar dacht er niet te veel bij na. Nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, mijn lijf veranderde… het was duidelijk de overgang. Mijn billen verdwenen en mijn buik werd alleen maar dikker. Wat moet ik doen? Ik wil niet die sportschool in en gaan lijnen! Ik zag op Facebook het verhaal van Ingrid en haar overgangsperikelen. Dat gaf me moed! Tijdens ons gesprek werd me duidelijk wat er allemaal veranderde in mijn lijf en ik kreeg vooral bevestiging én hoop. Met goede handvatten ben ik aan de slag gegaan. Nu ik zelf weer meer rust in mijn leven en lichaam heb, kan ik de dingen beter aan. Goed voor mezelf zorgen gaat steeds beter! Ik weet nu wat ik echt aan voeding nodig heb en laat vulling achterwege. Als ik een wijntje drink, pak er er één en geniet ik daar met volle teugen van. Vroeger waren dat er drie en genieten was niet echt aan de orde. Ik ben gaan wandelen; vaak alleen, soms met een vriendin. Wat heerlijk om buiten te zijn! Ik heb zittend werk en kan me nu echt verheugen op een pittige wandeling. Ik val langzaam af. Vroeger ging dat veel sneller en dat frustreerde me in het begin. Nu weet ik dat het, hoe ouder je wordt, het langzamer gaat. Ik heb geen haast en Ingrid motiveert me om de tijd los te laten en daar niet teveel mee bezig te zijn. Het voelt goed zoals ik het nu doe. Lekker in mijn vel, tijd voor mezelf nemen en voor de dingen die ik graag wil en echt belangrijk vind”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord