Vrouw, 49 jaar: “Al een paar jaar zag ik mijn gewicht steeds wat hoger worden. Mijn grens schoof ik ook steeds meer door. Eerst was het nog: boven die 85 kilo ga ik echt niet komen! En toen werden het er 88, 90, 93 en zo was mijn gewicht 95 kilo geworden! Nu moest ik echt gaan ingrijpen. Sinds ik in de overgang zat werd het er ook niet leuker op. Mijn buik groeide, mijn humeur verslechterde; ik was het beu! Na een kennismakingsgesprek bij Ingrid heb ik meteen de knoop doorgehakt. Ik moest mijn leefstijl gaan aanpassen en ik ben er vol ingedoken. Kleine stapjes, zei Ingrid. En inderdaad, dat heb ik gedaan. Ik wilde geen crashdieet meer. Dat was ik in het verleden mee afgevallen, maar als ik weer normaal ging eten, had ik alles er weer aan. Nu heb ik geleerd dat ik altijd een keuze heb, mijn keuze. Ik sta me met regelmaat iets lekkers toe, maar ben wel bewust van de omstandigheden. Laat niet mee de situatie bepalen wat ik eet, maar ben zelf de baas. Het proces van afvallen gaat met vallen en opstaan. Ook dat het ik leren accepteren. Nu ben ik fit, bewust ik eet lekker en zorg goed voor mezelf. Als ik een “terugval” heb zie ik dat niet meer als falen, maar als een leermoment. In totaal ben ik 9 kilo kwijt, ben er nog niet. Heb er echter het volste vertrouwen in dat het me gaat lukken. De weegschaal laat ik niet meer mijn dag bepalen, dat doet mijn spiegelbeeld en mijn gevoel”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord