In deze blog de ervaring van Miranda. Na al verscheidene malen een poging te hebben gewaagd om af te vallen, kwam er weer een moment…en nu moet er echt iets gebeuren!Een aantal maanden in een dip gezeten; oververmoeidheid, spanningen. Op het juiste moment kwam de juiste oplossing. Er viel een flyer in de bus van GCN, Gewichts Consulenten Nederland. Ik heb contact opgenomen met de consulente die ook nog eens in de buurt woont. De eerste stap was gemaakt. Heb me verdiept in de site: www.streefgewichtinzicht.nl en contact opgenomen met Ingrid Hermans. Dezelfde dag een afspraak gemaakt. Het kennismakingsgesprek was vrijblijvend en gratis. Er was voldoende vertrouwen tussen Ingrid en mij en ik was gemotiveerd. Dus ik ging ervoor! De eerste keer op de weegschaal was erg confronterend voor me. De uitslagen waren voor mij schrikbarend. BMI, vetpercentage en spiermassa stonden nu zwart op wit. Ik ging naar huis met het GCN-werkboek en een aanvullende infomap. Tevens heb ik een aantal dagen een eetdagboek bijgehouden. Dat heeft Ingrid samen met me doorgenomen en me tips over verbetering gegeven. De weegschaal had ik thuis aan de kant gezet; alleen nog wegen bij Ingrid. Water drinken was best moeilijk voor me, maar ik heb het opgepakt sinds ik weet welk resultaat het heeft in het hele proces. Ik ben geen sportfanaat, maar wandelen heb ik vast in mijn ritme gezet. Een keer per week ga ik aqua-joggen met veel plezier en ontspanning. Zo sport ik op een manier die bij mij past. Het traject heb ik 9 weken doorlopen. Ik kreeg folders mee en heb me verdiept in dingen waar ik normaal niet bij stil stond. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen en met goed resultaat: in totaal 8,6 kg afgevallen, maar kilo’s zeggen me niet zoveel. Ik voel me veel fitter, zit lekkerder in mijn vel; actief, energiek en gezond! De reacties uit mijn omgeving zijn positief en dat doet me goed. Maar ik ben er nog niet. Ik heb met Ingrid afgesproken dat ik nog een aantal consulten wil doen, om die stok achter de deur te houden. Niet terug te vallen in oude gewoontes, want daar gaat het om. Deze nieuwe methode “ik mag alles eten” werkt het beste voor mij. Vooral na wat ik allemaal al geprobeerd heb. Ik kan zeggen; het is een aanrader! Ingrid, bedankt voor alles.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord