Verhaal van een vrouw, 52 jaar: “2,5 jaar geleden ben ik aan deze reis begonnen. Uiteindelijk ben ik 25 kilo afgevallen!
Ik had echt alles gedaan wat maar mogelijk was. Ziekenhuisdieet, Sonja Bakker, Montignac, Atkins en shakes (maaltijdvervangers).
Steeds als ik was afgevallen bleef het een tijdje goed gaan. Ik deed mezelf wel alles verbieden; geen chips, geen friet, geen snoep, niks!
Dat mocht niet van mezelf, ik moest streng zijn! Na een tijdje viel ik terug in mijn oude gewoontes en patronen. De kilo’s kwamen terug en meer dan voorheen!
Frustratie en boosheid, daardoor weer meer gaan snaaien want het was toch niet gelukt, ik had wéér gefaald!
Toen ik met Ingrid aan de slag ging werd het me al snel duidelijk. Ik had jarenlang roofbouw gepleegd op mijn lichaam door slecht voor mezelf te zorgen in de verkeerd overtuigingen.
Ik kreeg inzichten en kennis door het traject bij Ingrid. Inzicht in wat ik echt nodig had.
Toen begon ik af te vallen en snel! Ik eet 6 x per dag en val af? Dat is het tegenovergestelde van waarin ik geloofde! Ik ondervond aan den lijve dat het echt zo functioneert.
Ik weet nu dat ik mijn motor juist wel van brandstof moet voorzien en dat mijn spijsvertering dan optimaal werkt.
De sportschool heb ik links laten liggen want ik wilde juist buiten bewegen. Met mijn honden kon ik daar mooi gebruik van maken.
Het belangrijkste wat ik heb geleerd: oude gewoontes durven vervangen voor nieuwe! Het is een leerproces van vallen en opstaan.
IK WIL NOOIT MEER TERUG NAAR MIJN DIKKE IK! Ik geniet nu veel meer van eten omdat ik het niet meer inzet als troost of beloning maar puur als noodzaak binnen goed voor mezelf zorgen”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord