Verhaal van een vrouw in de praktijk, 54 jaar:
“Toen Ingrid me vertelde dat het vooral om gedragsverandering gaat, begreep ik niet zo goed wat ze bedoelde. Ik wist toch precies wat ik wel en niet mocht eten als ik op dieet ging?!? Ik vond dat ik wel wist hoe ik me moest gedragen; geen chips, geen friet, geen gebak of koekjes en geen alcohol. Dat een tijd streng volhouden dan ging ik vanzelf afvallen. Ingrid maakte me duidelijk dat dat slechts tijdelijk een aanpassing in mijn gedrag was, namelijk gedurende mijn lijnpoging. Daarna pakte ik gewoon mijn “oude” gedrag weer op. En laat nou net dat oude gedrag weer roet in het eten gooien! Nu zie ik het anders. Door met “Weg met de weegschaal” en Ingrid samen aan de slag te gaan, is me heel veel duidelijk geworden. Ik heb, net als iedereen, mijn eigen gewoontes en die mocht ik gaan aanpakken. Het werkboek heeft me heel veel inzichten in mijn gedrag gegeven en tijdens een consult kreeg ik veel tips en handvatten. Daardoor heb ik nu het volste vertrouwen dat ik niet terugval. Ik ben al een tijd op weg en merk dat het best pittig is nieuwe gewoontes bij me te houden, maar ik zet door! Ik ga voor duurzaam!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord